Dek je in tegen de Nederlandse claimcultuur

Home/BAV, Geen categorie, Uncategorized/Dek je in tegen de Nederlandse claimcultuur

Dek je in tegen de Nederlandse claimcultuur

istock_000019746849_extrasmall

“I’ll sue you!” en ‘I’ll see you in court!” zijn zinnen die we maar al te goed kennen uit Amerikaanse films en series. Maar wist je dat in Nederland ook een claimcultuur aan het ontstaan is? Of je nu ZZP’er, MKB’er of dga bent: je bedrijf kan zomaar aangeklaagd worden omdat er een fout is gemaakt met grote gevolgen. Scevole de Cazotte, directielid van de Amerikaanse KvK, waarschuwde Nederland al eens voor een ‘soortgelijke claimcultuur als in de Verenigde Staten’ (bron: FD). Gelukkig kun je jouw bedrijf vrijwaren met een goede beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV).

Ja, ook jij maakt fouten

We hoeven niet net te doen alsof we onfeilbaar zijn. Een foutje is zo gemaakt. En dat geeft ook niets. Als je er maar voor zorgt dat je verzekerd bent als je een claim aan je broek krijgt omdat de fout consequenties had. Misschien heb je een foutje gemaakt bij de hosting van een website die per dag € 95.000,- omzet oplevert en door jouw fout drie dagen offline was. Of heb je als leverancier producten te laat bezorgd, waardoor jouw afnemer ze niet kon verkopen tijdens de drukke kerstperiode. De geleden schade willen je klanten in zulke gevallen op jou verhalen…

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt vermogensschade

Als je denkt dat je er al bent met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, heb je het mis. Deze dekt namelijk alleen materiële schade en/of letselschade. Daar heb je wel wat aan als je per ongeluk een stellage met breekbare producten omgooit in de winkel van een klant, maar niet als je tijdens een opdracht een beroepsmatige fout hebt gemaakt die tot zogenaamde vermogensschade leidt. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt deze schade wél. Door deze verzekering af te sluiten voorkom je dus dat je failliet kunt gaan door een torenhoge schadeclaim. En om de premie hoef je het zeker niet te laten, want die is relatief laag.

Voor wie is een BAV interessant?

Ben je kenniswerker (bijvoorbeeld interim-, project-, HR-, ICT-manager) of coach, loopbaanbegeleider of arbeidsdeskundige? Dan dekt een BAV de financiële aansprakelijkheid van (vermeende) fouten in de beroepsuitoefening. Welk bedrag er ook geclaimd wordt, je verzekering betaalt het. Net als de kosten van juridisch verweer. Kortom: je hoeft je nergens meer zorgen over te maken!

Dit blog is tot stand gekomen via BavXL

BavXL is het grootste onafhankelijke inkoopcollectief van Nederland. BavXL combineert de scherpste tarieven met zeer uitgebreide voorwaarden. Om gebruik te maken onze premie- en kwaliteitsvoordelen hoef je geen lid te zijn van een branche-, beroeps- of netwerkorganisatie.

BavXL is er voor elke professionele ondernemer/zzp’er. Ons motto: bespaar niet op kwaliteit maar op premie door collectieve inkoop.

By | 2015-03-06T14:36:11+00:00 March 6th, 2015|BAV, Geen categorie, Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment